事务通知
   公示
   征文通知
台湾宜兰大学赵涵捷校长学术报告——物联网和大数据应用
2015年12月04日 11:57 来源: 作者: cyjb  阅读次 上传:管理员 组别:管理组

报告时间1210(周四)下午14:00 —— 16:00(下午2:00-4:00)
报告地点:逸夫科技楼学术报告厅
报告题目:物联网和大数据应用
报告人简介
赵涵捷,台湾宜兰大学校长,台湾成功大学毕业,美国普渡大学电机与计算机工程博士,现任台湾宜兰大学校长、宜兰大学资讯工程系及宜兰大学电子系合聘教授,兼任台湾电脑学会和台湾国际网络学会理事长,厦门大学信息科学与技术学院、华中科技大学电子与信息工程学院兼职教授,国际工程技术学会(ICT)会士、英国电脑学会(BCS)会士、国际电子电气工程师学会(IEEE)高级会员,曾任台湾教育部顾问室顾问兼电子计算机中心主任,负责整个台湾地区的计算机网络规划及ICT教育。
报告摘要
Since technologies regarding Internet of Things (IoT) and cloud computing have been rapidlydeveloped, big data analytics and applications grow incrementally. IoT technology is widely used in environmental management, industrial monitoring, smart cities, health care and other applications, thus it brings a vastlynumerous amount of data. However, the generated data without analysis is incomprehensible to human being. Therefore, big data analytics is vital to IoTapplications and further brings various high value added big data applications. First of all, this keynote speech addresses the current status about IoT and big data. Then, the six As and Cs of IoT and the four Vs of big data are introduced respectively. Moreover, some applications of IoT and big data are given in this keynote speech. Finally, a proposed framework for big data from cloud-IoT IMS is also given.